Woensdag 13 december 2017 Informatie- en discussie-avond over klimaat en energie

10-12-2017 22:57:04 | Door van der Hoek, Klaas-Wybo

 

Op woensdag 13 december 2017, 20.00 uur, Zalencentrum Balk, de Gast, Zuidhorn organiseert GroenLinks Zuidhorn een informatie- en discussie-avond met Milan en Patrick van der Meulen (Ambassadeurs van Al Gore) en Henk Bakker (wethouder GroenLinks) onder leiding van Klaas-Wybo van der Hoek.
De avond heeft als motto: Waarom de zon moet doorbreken: over Klimaatverandering, de nieuwe Al Gore-film en zonne-energie.
Al Gore verloor in juni 2000 op het nippertje de Amerikaanse presidentsverkiezingen van George W. Bush. Gore werd daarna klimaatactivist. In 2006 maakte hij de bekende documentaire Inconvenient Truth over de gevolgen van het broeikaseffect. Enkele weken geleden kwam het vervolg hierop uit: Inconvenient Sequel: Truth to Power.
De broers Milan en Patrick van der Meulen, twintigers, ontmoetten enkele jaren geleden Al Gore. Zij hebben een opleiding gevolgd bij de organisatie The Climate Reality Project van Gore en zijn daar nu “ambassadeurs” van in de Benelux. De Van der Meulens zijn tegelijkertijd jonge ondernemers en oprichters van de Groninger zonnepanelenleverancier enie.nl.
De GroenLinks-fractie in Zuidhorn ijvert al jaren voor uitbreiding van zonne-energie. Zo kreeg zij de nota Zonnehorn voor het uitbreiden van zonne-energie unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Op grond daarvan wordt er nu een actief beleid gevoerd.
Wethouder Henk Bakker is daar in de gemeente hard mee bezig.
Op de avond van 13 december worden de meest recente inzichten besproken op het gebied van klimaatverandering. Daarnaast zal het vooral gaan over wat inwoners, bedrijven, instellingen en gemeenten kunnen doen om de klimaatverandering zo veel mogelijk te voorkomen.